Dermalni fileri

Uklanjanje bora Esthèlis Fortèlis filerima

Hijaluronska kiselina je tvar koja je prirodno prisutna u ljudskom organizmu. Ona predstavlja značajan sastavni dio kože. Odgovorna je za čvrstoću i ispunjenost vezivnog tkiva. Mlada je koža bogata vodom i zahvaljujući visokom udjelu hijaluronske kiseline u vodi čvrsta je, elastična i sjajna. Starenjem se smanjuje količina hijaluronske kiseline zbog čega koža gubi sposobnost zadržavanja vode. Posljedica toga je nastanak bora.

Tijek zahvata

Tijekom tretmana koji traje otprilike 30 minuta, liječnik injektira intradermalne injekcije u područja izraženih bora usana, očiju, čela, itd.

Zahvaljujući anestetskoj kremi koja se nanosi na kožu lica 15 minuta prije zahvata tretman je u potpunosti bezbolan, a rezultati su vidljivi odmah. Eventualne nuspojave kod osjetljivih koža kao što su crvenilo, otok i modrice nestaju za nekoliko dana, no mogu se sakriti i korektorom te ne sprečavaju uobičajene aktivnosti.
Iako su rezultati tretmana vidljivi odmah po završetku zahvata, nakon 2 tjedna preparat će se sam dodatno preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak.

Esthèlis i Fortèlis proizvodi "Made in Switzerland"

U našoj ordinaciji koristimo filere Esthélis, Fortélis, Modélis i Mesolis, koje je, koristeći se jedinstvenim i patentiranim načinom proizvodnje, razvila švicarska farmaceutska kompanija Anteis. Jedinstvena tehnologija proizvodnje Esthélis i Fortélis filerima pruža iznimne karakteristike za savršeno prirodne i dugotrajne rezultate (9-12 mjeseci).

Razvijeni iz hijaluronske kiseline, neživotinjskog podrijetla, ovi iznimno biokompatibilni proizvodi jedan su od najsigurnijih i najučinkovitijih načina da se:

  • vidno umanje neestetske bore
  • redefiniraju obrisi vaših usana i poveća njihov volumen
  • poboljšaju konture i oblici vašeg lica
  • vašem licu vrati sjaj i prirodni šarm