Smještaj

Pula je najveći grad istarske županije, smješten na samom jugu istarskog poluotoka, udaljen od Trsta i Rijeke 100km. Sa svojom, preko 2000 godina dugom poviješću, brojnim antičkim spomenicima, plažama i festivalima, Pula predstavlja jedno od glavnih središta turizma u Hrvatskoj.

Najpoznatiji spomenik u Puli i najveća turistička atrakcija je svakako amfiteatar Arena u kojoj su se u vrijeme rimskog carstva odvijale borbe gladijatora. Građena je u I. Stoljeću u vrijeme cara Vespazijana istovremeno sa koloseumom u Rimu. Danas se Arena koristi za različite ljetne priredbe kao što je filmski festival i brojni koncerti uključujući i svjetski poznatih glazbenika kao što su: Luciano Pavarotti, Jose Careras, Placido Domingo, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Tom Jones, Elton John, 2Cellos, Sting, Simply Red, Manu Chao i brojni drugi.

Šetajući centrom Pule vidjet ćete i ostale zanimljive antičke spomenike kao što su Augustov hram na Forumu, Slavoluk Sergijevaca – Zlatna vrata, Malo rimsko kazalište, Forum, Herkulova i Dvojna vrata.

Jedan od glavnih turističkih aduta grada Pule je svakako i duga razvedena obala sa brojnim plažama i kristalno čistim morem, te blizina Nacionalnog parka Brijuni i zaštićenog Parka prirode Kamenjak koji obiluju netaknutim prirodnim ljepotama.

 

Našim pacijentima možemo ponuditi smještaj u apartmanu koji se nalazi u sklopu ordinacije ili u jednom od apartmana naših suradnika. Također možemo ponuditi pomoć pri odabiru smještaja u hotelima koji nude poseban popust za naše pacijente.

 

KAKO DOĆI U PULU?

Dolazite li osobnim automobilom:

sa zapada : Trst - Kopar - Pula
sa sjevera : Villach - Ljubljana - Kopar  - Pula
sa istoka :  Rijeka - Tunel Učka - Pazin - Pula

Brodom i jahtom:

plovilom preko graničnog prijelaza Pula

Avionom:

Na međunarodni aerodrom Pula - 5 km od centra grada iz:

Njemačka - Frankfurt, Koln, Hamburg, Berlin, Stuttgart, Hamburg, Munchen

Velika Britanija – London Heatrow, London Stansted, London Gatwick, Manchester, Leeds

Irska – Dublin

Nizozemska - Amsterdam

Norveška – Oslo

Švedska – Stockholm, Gothenburg

Finska – Helsinki

Danska – Copenhagen

Švicarska - Zurich