Six Month Smiles

Skrivate svoj osmijeh, pokrivate usta dok razgovarate. Sve to zbog nepravilno položenih, zbijenih ili razmaknutih zubi. Razmišljali ste o ortodontskoj terapiji ali Vas brine "metalni osmijeh" kroz 2 do 3 godine. Za Vas imamo rješenje... Six Month Smiles, sustav za estetsku ortodontsku terapiju nepravilno položenih prednjih zubi kod odraslih osoba, izrazito popularan u Velikoj Britaniji i SAD-u, odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj.

Six months smiles je revolucionarni patentirani sustav za ispravljanje nepravilno položenih prednjih zubi (zubi koji su vidljivi tijekom govora i smijanja) za samo 6 mjeseci korištenjem estetskih prozirnih bravica i žica u boji zuba.

Prednosti Six Month Smilesa

  • Prosječno vrijeme trajanja terapije je kao što i samo ime kaže samo 6 mjeseci. Terapija može trajati od 4 do 9 mjeseci, ovisno o težini slučaja, ali kod najvećeg broja pacijenata savršen osmijeh se postigne nakon 6 mjeseci terapije.
  • Estetske Six Month Smiles Lucid-Lok™ prozirne ortodontske bravice i nikal-titanske žice u boji zuba.
  • Konzervativna, predvidiva i najmanje invazivna opcija za dobivanje ravno položenih zubi u odnosu prema drugim opcijama (ljuskice, krunice i sl.).
  • Bravice rađene po mjeri za dobivanje optimalnih rezultata.
  • Blaže sile i kraće vrijeme djelovanja povećavaju udobnost za vrijeme nošenja i smanjuju opasnost od razvoja karijesa tijekom terapije.

Što Six Month Smiles terapiju čini drugačijom od konvencionalne ortodontske terapije?

Six Month Smiles terapija koristi kombinaciju jedva vidljivih estetskih žica u boji zuba i Six Month Smiles Lucid-Lok™ prozirnih bravica za nježno izravnavanje položaja vaših zubi. 

Prosječno vrijeme trajanja terapije 6 Month Smiles je kao što i samo ime kaže samo 6 mjeseci. Terapija može trajati od 4 do 9 mjeseci, ovisno o težini slučaja, ali kod najvećeg broja pacijenata željeni rezultat se postigne nakon 6 mjeseci terapije, dok konvencionalna ortodontska terapija traje 2 do 3 godine.

Na koji način Six Month Smiles terapija postiže tako brz učinak?

Tijekom konzultacija sa Vama koncentriramo se na identificiranje zubi vidljivih tijekom smijanja i govora. Pomicanjem samo prednjih zubi (koji imaju samo jedan korijen), bez djelovanja na čitavi žvačni sistem, omogućuje se skraćivanje vremena terapije. To znači da se pomicanjem samo nekoliko Vaših zubi i malim podešavanjem mogu postići zavidni estetski rezultati.

 

Mogu li i ja postići savršen osmijeh Six Month Smiles terapijom?

Kako biste dobili odgovor na ovo pitanje najbolje je da dogovorite besplatan pregled i konzultacije kod 6 Month Smiles licenciranog stomatologa u Ordinaciji dentalne medicine Premate.

Da li nošenje Six Month Smiles aparatića izaziva nelagodu?

Nošenje svih vrsta ortodontskih aparatića, alignera ili udlaga zahtjeva određeno vrijeme prilagodbe. U početku možete osjećati blagu nelagodu praćenu pojačanim lučenjem sline. Ovi simptomi obično nestanu nakon nekoliko dana. S obzirom da Six Month Smiles sustav primjenjuje znatno manje sile na zube osjećaj je značajno ugodniji nego kod konvencionalne ortodoncije.

 

Hoće li mi zubi ostati u pravilnom položaju nakon terapije?

Nakon svakog oblika ortodontske terapije pa tako i nakon 6 Month Smiles terapije preporuča se nošenje retainera kako bi zubi trajno ostali u željenom položaju. Fiksni retainer se smješta na stražnje površine prednjih zubi, nije vidljiv prilikom govora i smijanja, a zbog svog posebnog oblika i glatkoće ne ometa govor i žvakanje te je ugodan za nošenje. Osim fiksnog postoji i mobilni retainer koji se nosi noću 3 do 5 puta tjedno.

Koji je postupak izrade Six Month Smiles aparatića?

Tijekom besplatnog prvog pregleda i konzultacija analizirat ćemo Vaš osmijeh i ustanoviti s čime ste nezadovoljni i što biste željeli promijeniti.

U slijedećoj posjeti uzimamo otisak Vaših zubi i šaljemo ga u laboratorij u New Yorku gdje će Six Month Smiles stručnjaci izraditi bravice individualno prema Vašem slučaju.

Nakon postavljanja aparatića u usta dogovaraju se redoviti kontrolni pregledi jednom mjesečno do kraja tretmana.

 

Zvuči predobro da bi bilo istinito. U čemu je kvaka?

Nema je. Ako ste odrasla osoba (starija od 20 godina), imate zbijene, iskrivljene ili razmaknute zube, a nemate potrebu za velikim promjenama u zagrizu, ovo je idealno rješenje za Vas.